PropertyTotaal - Logo-FC - Png

Referentie

The Core Renovatieproject

Property Totaal B.V. is, door opdrachtgever Nexus Real Estate B.V., aangesteld als projectmanager voor het renovatieproject van het gebouw The Core in Rotterdam. Deze ambitieuze upgrade omvat een transformatie van de entreehallen, diverse lifthallen en verouderde toiletgroepen. In nauwe samenwerking met de uitvoerende partijen zullen de renovatiewerkzaamheden van start gaan in week 49 en naar verwachting eind maart 2024 worden voltooid.

Property Totaal - the core - weena - renovatieproject - rotterdam
Property Totaal - the core - weena - renovatieproject - rotterdam

Een ambitieuze upgrade

Het gebouw Weena 106-178 in Rotterdam is in 1964 ontworpen door Huig Maaskant, het robuuste gebouw is ontworpen als hoofdkantoor voor oliegigant Texaco. Het Hilton Hotel, dat naast het Weena-gebouw ligt, gold destijds als de maximale maat voor hoogbouw in het centrum. Vandaar dat het gebouw de ruimte zoekt in de langgerekte gevel en de open structuur aan de binnenzijde. Bij het ontwerp van het gebouw is slim gebruik gemaakt van de beschikbare ruimte. Door het karakteristieke naoorlogse ontwerp wil men het gebouw ‘Weena’ zelfs de status van rijksmonument verlenen.

Inmiddels heeft AnnA Architecten een flinke slag gemaakt met het herontwerp van entrees, de commerciële plint en een nieuw lichtplan. Daarmee wordt de nieuwe identiteit van het gebouw onderstreept en gaat dit nu een volgend leven in als het gebouw ‘THE CORE”.

U vindt hieronder een overzicht van de werkzaamheden:

Entreehallen

Linker Bouwdeel (Entree met receptie op de hoek van Weena/Lijnbaan):

Lifthallen

Diverse lifthallen worden aangepakt:

Toiletgroepen

De nog niet gerenoveerde toiletgroepen krijgen een upgrade:

Neem vrijblijvend contact op of maak een afspraak

Wilt u liever direct in contact komen?

Neem dan contact op via: + 31 6 36 29 46 91

nl_NL